Innovatiecentrum

innovatiecentrum-1000x250Met onze hoogwaardige faciliteiten realiseren wij aanzienlijke kostenbesparingen voor onze klanten. Dit doen we door verpakkingen te testen en te evalueren tijdens de hele transportcyclus.

Met een moderne aanpak voor het simuleren van distributiebelastingen en diverse tests laten we de eventuele
kwetsbaarheid van producten zien of leggen de zwakke punten van de verpakking bloot. Vervolgens analyseren onze verpakkingsontwikkelaars de testresultaten en adviseren zij over productbeschermende materialen en risicovrije verpakkingen. Zo biedt geavanceerde technologie in combinatie met de specialistische kennis de zekerheid die gewenst is tijdens de hedendaagse transportstroom van goederen.

De activiteiten binnen het innovatiecentrum lopen uiteen van verpakkingsontwikkeling tot aan workshops die gehouden worden voor (logistieke) bedrijven en hogescholen die hun kennis willen verbreden op het gebied van verpakkingen.

Enkele innovatieprojecten die wij hebben afgerond zijn:

Certificaten en richtlijnen

Alle activiteiten binnen het innovatiecentrum worden uitgevoerd onder de internationale standaarden ISO 9001, ISTA en ASTM. Uiteraard kunnen specifieke tests conform klantspecifieke standaarden uitgevoerd worden.

Verpakkingen worden ontwikkeld volgens de Europese Richtlijn Verpakking en Verpakkingsafval (essentiële eisen), naar de wensen van de klant én met de optimale verhouding tussen kosten en baten. Deze richtlijn heeft als belangrijke doelstellingen:

  1. Zoveel mogelijk terugwinnen en hergebruiken van verpakkingsafval en
  2. Bij de productie van verpakkingen zo veel mogelijk gebruik maken van materialen die zijn verkregen uit gerecycled verpakkingsafval.

(Bron: euronorm.net)

innovatiecentrum-1000x165

Contact

Wilt u meer weten over ons innovatiecentrum?

Bel ons
+32 (0)3 450 99 60
Mail ons
Contactformulier >
Laat ons u bellen