Travel Light, TNT en Topa; een goed pakket!

TravelLight-HotelHR_1000_250

Travel Light B.V. heeft na zorgvuldig research en in samenwerking met TNT Express en Topa Verpakking, een nieuwe service op de markt gebracht. Wintersporters, golfers, surfers en andere reizigers kunnen vanaf januari jongstleden hun bagage van deur tot deur laten verzenden. Het wordt goed verpakt, eenvoudig geregeld, en snel bezorgd op de plaats van bestemming. En weer opgehaald ook natuurlijk.

Frank-Overgaag 

Toen Topa Verpakking door Travel Light gevraagd werd mee te denken over de verpakkingen was Frank Overgaag, verpakkingsspecialist, direct enthousiast.
‘Het is natuurlijk altijd prettig om te mogen meedenken vanaf de beginfase. Praktisch ook! Zo kom je veelal tot de meest efficiënte oplossing. Voor mijn klant, en voor hún klant.’

Met in het achterhoofd ‘gemak’ is het idee van Travel Light voor deze pakketservice ontstaan. 
De verpakkingen moesten multifunctioneel zijn; dus voor meerdere doeleinden te gebruiken. En natuurlijk beschermend, handig en ook economisch qua ruimte.
Zo is voor de ski’s en snowboards gekozen voor een zogeheten telescopische doos. Deze doos bestaat uit twee delen waarbij de bovenkant over de onderkant kan schuiven. De doos past zich dus aan de ski’s aan. 
Ze worden plano aangeleverd. Het opzetten gaat eenvoudig en het grondvlak van de doos heeft overlappende delen. Hierdoor ontstaat aan de onderkant een dubbele laag karton en is dus extra stevig.

TravelLight-golf_800x375

2x-Travel-Light-boxes_LR

Sven de Laaf, Hoofd Marketing bij Travel Light: ‘Stel, een klant gaat op wintersport en wil niet teveel mee sjouwen. Hij meldt zich aan via Travel Light en krijgt via de post een PE zak geleverd. De klant pakt alles in, en 30 minuten voor het ophalen door de chauffeur van TNT-Express krijg de klant nog een telefoontje. De TNT bode komt met de Topa verzendverpakking aan de deur bij de klant en verpakt de spullen in meegenomen verzenddoos. Via Track&Trace is altijd duidelijk waar de verpakking is en hoe laat deze op het vakantieadres geleverd worden. De speciale verpakking wordt bewaard voor de terugreis en de eenvoudige procedure herhaalt zich.'


TravelLight-Sven-Roy_800x375

Roy Blok, medeoprichter van Travel Light vult aan: 
‘Het idee ontstond vanuit de irritatie dat we best veel moesten betalen bij luchtvaartmaatschappijen én een hoop gedoe hadden wanneer je je eigen ski’s mee wilde nemen op vakantie. 
In 2014 zijn we begonnen. De partners TNT en Topa Verpakking hadden we snel gevonden. Vervolgens zijn we gaan ontwerpen, uitwerken en testen. Het was natuurlijk prettig dat we afgelopen januari al konden introduceren. We hebben ondertussen al veel boekingen verwerkt en de reacties zijn net zo enthousiast als wij zelf waren vanaf de start. Maar natuurlijk blijven we nadenken. Er liggen al ideeën om uit te breiden.’

www.travel-light.nl