Inpakadvies voor de feestdagen

inpakadvies

De feestdagen komen er weer aan. Dat betekent niet alleen drukke tijden voor pakketbezorgers, maar ook aan de inpaktafel. Daarom geven wij u inpakadvies voor de feestdagen, zodat uw bestellingen zo snel mogelijk verstuurd kunnen worden.

Ga voor snelheid

Omdat het voor de feestdagen vaak al druk genoeg is, is het plezierig als u zo min mogelijk tijd kwijt bent met het inpakken van alle bestellingen. Ons advies is dan ook om te kiezen voor een verpakking die:

  • Snel kan worden opgezet
  • Gemakkelijk gesloten kan worden
  • Beschikbaar is in verschillende formaten

Een verpakking met deze eigenschappen biedt u veel mogelijkheden tijdens het inpakken en bespaart u de tijd die u in deze drukke periode zo hard nodig heeft. Een type verpakking die aan deze eigenschappen voldoet is een autolockdoos.

Het voordeel van autolockdozen is dat de bodem automatisch sluit bij het opzetten ervan. Op deze manier hoeft u niet eerst de verschillende kleppen in elkaar te vouwen en heeft u geen tape nodig om de bodem dicht te plakken. Dit scheelt een hoop handelingen en dus kostbare tijd. En wanneer u kiest voor een autolockdoos met een zelfklevende sluiting, bent u helemaal snel klaar.

Autolockdozen zijn in verschillende varianten verkrijgbaar. Zo is de Varibox een multi-inzetbare doos met een variabele vulhoogte. Door de rillen aan de bovenkant en perforatie op de hoeken, kan de kartonnen doos eenvoudig minder hoog worden gemaakt. Daarnaast heeft u, dankzij de zelfklevende sluiting, geen tape nodig voor het sluiten van de doos.

J3E5yvBuP8I

Ga voor gemak

Wanneer u ook met het sluiten van dozen tijd wilt winnen, kunt u het beste kiezen voor de Speedbox of de Speedbox Duo. Deze populaire autolockdozen staan erom bekend dat ze razendsnel op te zetten zijn. Net als de Varibox, hebben ook de speedboxes een sterke zelfklevende sluiting en een gebruiksvriendelijke openscheurperforatie. De Speedbox Duo verschilt van de reguliere Speedbox doordat deze een dubbele zelfklevende sluiting heeft. Hierdoor heeft uw klant een herbruikbare verpakking voor een snelle retourverwerking. Dat is gemakkelijk voor uzelf én voor uw klant!

vPK1mEcQERQ

Ga voor beleving

Gepersonaliseerde verpakkingen kunnen het hele jaar door worden gebruikt, maar met de feestdagen is het extra leuk om een feestelijke verpakking te ontvangen. Zo zijn er bedrijven die de verpakking voorzien van een herkenbaar patroon, passend binnen de huisstijl, maar u kunt de verpakking ook van een feestelijk design voorzien. Denk hierbij aan donkere of warme kleuren, voor het overbrengen van een gezellige sfeer, mits dit bij uw merk past.

Nog een tip die wij u willen meegeven is het bedrukken van tape. U kunt elke verpakking op een laagdrempelige manier een feestelijke tint geven, door bijvoorbeeld een tekst als ‘Prettige feestdagen’ op uw tape te laten drukken. Dit soort details dragen allemaal bij aan de klantbeleving, zodat uw klant ook na de feestdagen weer bij u terugkomt.

feestdagen geami

Bent u benieuwd naar andere handigheden voor het inpakken van uw producten, neem dan contact op met één van onze verpakkingsspecialisten via: +32 (0)3 450 99 60, of mail naar info@topapackaging.be.