Verpakkingsontwikkeling

Voor het ontwikkelen van een verpakking bieden wij ontwerpadvies aan zodat u gegarandeerd bent van de perfecte verpakkingsoplossing. Daarnaast kunnen wij de mogelijkheden voor kostenbesparing voor u in kaart brengen en verpakkingstesten uitvoeren zodat u gegarandeerd de juiste verpakking tot u beschikking heeft.

Inspirerende maatwerkoplossingen

Op basis van uw verpakkingsbehoeften ten aanzien van presentatie, productbescherming, handling, opslag & transport en milieu-eisen ontwerpen wij complete verpakkingsoplossingen in een gestructureerd proces. Onze verpakkingsdeskundigen besteden hierbij veel aandacht aan kostenoptimalisatie voor verpakkingen en logistiek. Bij het ontwerp van verpakkingen maken wij gebruik van geavanceerde 3D-software (o.a. ArtiosCAD).

Bij iedere uitdaging kunnen wij een maatwerkoplossing ontwikkelen naar uw wensen en eisen. Bijvoorbeeld schokdempend, stofvrij of vastgezet en verpakt in buffermateriaal. Hiervoor zijn onze samengestelde of composietverpakkingen zeer geschikt. Maar ook producten die stapelbaar, verpakt in kisten, demonteerbaar, brand-, corrosiewerend of geconditioneerd dienen te zijn, kunnen wij diverse oplossingen ontwerpen. Voor een zeewaardige verpakking of een verpakking voor luchtvracht kunt u uiteraard bij ons terecht.

Door de nieuwste technologie te gebruiken, waaronder CAD en 3D-animatie, bieden we u ook services voor modellen en monsters, om te garanderen dat u vanaf het concept tot de productie volledig betrokken bent bij elke stap. Wij hebben ontwerpers die over de expertise, de ervaring en de passie hebben om echt inspirerende verpakkingen te creëren.

Binnenverpakking-monitor-thumb-200x200

Samengestelde verpakkingen

Deze verpakkingen bestaan uit meerdere materialen en bieden de optimale bescherming van breekbare en kwetsbare goederen tijdens transport. Ze zijn vaak gemaakt van zeer sterk golfkarton gecombineerd met diverse schuimsoorten.

> Lees meer

Mogelijkheden voor kostenbesparing 

In de huidige marktomstandigheden waarin de concurrentie en ontwikkelingen niet stil staan is er altijd behoefte aan verbeteringen en kostenbesparingen. Voor verpakkingen (in de ruimste zin van het woord) hebben wij methodes ontwikkeld om systematisch bestaande processen door te lichten om zo te kijken waar kostenbesparing mogelijk is. Door deze analyse wordt duidelijk of er mogelijkheden zijn om kosten te besparen. Met ons eigen systeem berekenen wij ook de hoogte van mogelijke besparingen. 

juiste hoeveelheid materiaalgebruik

Bij de ontwikkeling van een verpakking garanderen wij dat de juiste hoeveelheid materiaal wordt gebruikt, wat ertoe zal leiden dat de verpakking niet te licht of te zwaar wordt. Onnodige kosten kunnen namelijk veroorzaakt worden door onder- of oververpakking of door te grote productschade. Als leverancier van een uitgebreid assortiment verpakkingen geven we advies over het beste materiaal dat aan uw eisen voldoet. 

Prestatie van uw verpakking

Uw verpakking dient op elk gebied goed te presteren in de transportketen, met inbegrip van moeilijke omstandigheden bijvoorbeeld grote temperatuurwisselingen, blootstelling aan vocht of warmte, uitvoerbaarheid op verpakkingslijnen of de juiste stapelsterkte, dooscompressie tijdens transport. 

vervanging verpakkingsmateriaal

Alternatieven voor uw bestaande verpakkingsmateriaal kunnen aanzienlijke besparingen opleveren. Onze deskundigen houden trends en ontwikkelingen in de verpakkingsbranche nauw in het oog. Deze kennis kunnen wij voor u inzetten zodat u geen onnodige kosten gaat maken. Zo hebben wij voor diverse klanten kostenbesparing kunnen realiseren van 50% door o.a. de kosten per pallet te reduceren, gebruikmakend van de laatste innovatie op rekfolie gebied: Fiber Film (gepatenteerd en versterkt met fibers).  

Quickscan

Door de juiste transportverpakkingen voor uw producten te selecteren kunt u aanzienlijke kosten besparen in het totale logistieke proces. We bewijzen u graag met aantoonbare cases dat deze kostenbesparingen tot maar liefst 50% kunnen oplopen. Neem direct contact met ons en vraag de gratis Packaging Quickscan aan!

Ik wil een hoger verpakkingsrendement

Verschillende testmogelijkheden

Wij hebben diverse testfaciliteiten tot onze beschikking om te waarborgen dat uw verpakking is getest en de prestaties ervan te kunnen garanderen. In onze testomgeving kunnen wij diverse omstandigheden van de transportketen simuleren, zodat wij de juiste kwaliteit van de verpakkingen kunnen leveren. 

verpakkingstests-thumb-pallet-200x200

Transportsimulatie

Bij mechanische transportsimulatie wordt op een gecontroleerde manier nagebootst welke invloeden producten en verpakkingen tijdens transport en opslag te verduren hebben.

Lees meer

verpakkingstests-thumb-klimaat-200x200

Klimaattests

Bij klimaattests wordt op een gecontroleerde manier nagebootst welke invloeden producten en verpakkingen tijdens schommelende temperaturen.

> Lees meer


Bent u geïnteresseerd hoe verpakkingtests u kunnen helpen bij het reduceren van transportschade? Kom meer te weten over onze andere testmogelijkheden!

In 5 stappen naar de juiste verpakkingsoplossing

Vraagstukken op het gebied van verpakkingsoplossingen waar klanten ons voor stellen, brengen wij terug tot de essentie. Eenvoudige vraagstukken, maar ook complexe. Daarmee ontstaat ruimte voor inzicht. Om daarna tot de juiste oplossingen te komen, denken onze verpakkingsdeskundigen met u mee en brengen de mogelijkheden in kaart. Het doel is om daarmee een duurzaam werkend resultaat voor u te creëren.

Met een 5-stappen methode komen wij samen met onze klanten tot de juiste verpakkingsoplossing:

services-verpontwikkeling-5step-1000x50

  1. Analyseren van omstandigheden tijdens transport
  2. Bepalen van de kwetsbaarheid van het product
  3. Kiezen van de juiste beschermende materialen
  4. Ontwerpen en maken van een prototype
  5. Testen van het prototype

Als de eerste drie stappen zijn doorlopen, kan worden begonnen met het ontwerpen van de verpakking. Verpakkingsontwikkelaars hebben de ervaring en zijn door continue scholing op de hoogte van de nieuwste trends, materialen en mogelijkheden. Om de verpakking, samen met het product ook daadwerkelijk te kunnen testen worden met behulp van een snijplotter één of meer protoypes gemaakt.

Plotter_MK_1000x400

RESULTAATGERICHT

We werken resultaatgericht. Voor de verpakkingsdeskundigen van Topa is een opdracht pas klaar als we zien dat uw producten onbeschadigd op de bestemming aankomt. We verbinden ons dus aan het eindresultaat. 

Flexibel en ondernemend

Topa levert diensten in aanvulling op wat de klanten wensen. Regelmatig helpen wij klanten en hun medewerkers te trainen in de gevraagde expertise. Onze organisatie is opgebouwd rond ondernemingsgezinde verpakkingsdeskundigen en staan in direct contact met de klant en zijn volledig verantwoordelijk voor hun regio of marktsegment. In de cultuur en de structuur van Topa is synergie binnen de organisatie gewaarborgd. 

Contact

Wilt u meer weten over onze diensten op het gebied van verpakkingsontwikkeling?

Bel ons
+32 (0)3 450 99 60
Mail ons
Contactformulier >
Laat ons u bellen