Verpakkingstests

Er zijn vele redenen om een product of verpakking aan één of meerdere tests te onderwerpen. Schade voorkomen, de oorzaak van schade achterhalen, kosten reduceren, het controleren van leveranciersspecificaties en het naleven van regelgeving zijn allemaal voorbeelden van redenen om te gaan testen. 

Interpretatie van verpakkingstests

Tijdens transport hebben trillingen, schokken, stoten, drukbelastingen, schommelingen in temperatuur of veranderingen in luchtvochtigheid grote invloed op uw product en/of verpakking. Met behulp van onze testfaciliteiten weet u of uw zending bestand is tegen die belastingen. De diverse tests in onze eigen testomgeving laten de eventuele kwetsbaarheid van producten zien of leggen de zwakke punten van de verpakking bloot.

Wij maken gebruiken van de nieuwste technologieën op het gebied van testen, echter dit is niet voldoende. Interpretatie van de testresultaten in combinatie met de actuele kennis van onze specialisten en verpakkingsontwikkelaars van ons innovatiecentrum, sluiten schade aan uw product tijdens transport en opslag uit. Onze deskundigen beperken zich niet alleen tot de verpakking. Met regelmaat komt het voor dat een kleine aanpassing aan het product zelf de meest doeltreffende, snelste en goedkoopste oplossing blijkt te zijn. 

Voordelen

 • Snellere introductie van een nieuw product op de markt
 • Zekerheid bij een productintroductie
 • Voorkomen van schade aan en verlies van producten
 • Optimale kosten voor distributie
 • Grotere klanttevredenheid resulterend in een groter marktaandeel

Transportsimulaties

Met diverse geavanceerde testapparatuur kunnen wij de meest voorkomende transportomstandigheden simuleren, zoals het rangeren van treinen, het schokken van vliegtuigen, het plotseling remmen bij vrachtwagens, het vallen van pakketten en het schudden bij gaten in de weg. De resultaten worden door onze specialisten geanalyseerd en krijgt u advies voor eventuele verbeteringen.

Wij kunnen o.a. de volgende tests voor u organiseren:

 • Schok: horizontale schoktest, pallet valtest, vrije valtest, geconcentreerde impacttest, gecontroleerde vertical schoktest.
 • Trilling: random triltest, loose load triltest, sinus sweep test.
 • Compressie: sterktebepaling, statische en dynamische compressie, pallet prestatietesten, voorconditioneren.
 • Lage druk kamer: luchtdrukveranderingen en de impact op een luchtdichte verpakking. Essentieel voor de farmaceutische industrie.
 • Palletstabilisatie: ladingzekeringstest met divers verpakkingsmateriaal 
 • Materiaalonderzoek: trektest met bijvoorbeeld handgrepen, sluittape of omsnoeringsband.

Wenst u een specifieke test voor uw verpakking en/of product? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten denken graag met u mee om voor uw specifieke test een goede testmethode te vinden. Indien nodig wordt zelfs nieuwe testapparatuur gebouwd!

 Ik wil graag een test aanvragen

 

Temperatuurgevoelige producten

Eén van onze specialisaties is het ontwerpen, testen en valideren van thermisch isolerende verpakkingen voor kostbare temperatuurgevoelige producten. Daartoe hebben wij de beschikking tot zeer moderne ontwerp- en testfaciliteiten. 

Klimaat en temperatuurkamers 
Wij beschikken over een ruim aantal klimaat- en temperatuurkamers waarin afzonderlijke producten en pallets kunnen worden getest. In de grote klimaatruimtes kunnen tot wel 6 palletladingen tegelijk getest worden. De klimaatkamers worden ingezet voor het testen en kwalificeren van thermisch isolerende verpakkingen. Voor meer informatie over de specificaties van de testapparatuur kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier of telefoon +32 (0)3 450 99 60.

 • Kwalificatietesten
 • Lange duur testen
 • Conditioneren testproduct
 • Temperatuurschoktesten

Certificaten

Onze testfaciliteit is ISO 9001 en ISTA gecertificeerd. Testen worden uitgevoerd volgens ASTM, ISO en ISTA teststandaarden en conform klantspecifieke standaarden.

ISTA Certified Laboratory
ISO 9001
ISTA Certified Professionals

Contact

Voorkom schade en vraag een test aan

Bel ons
+32 (0)3 450 99 60
Mail ons
Contactformulier >
Laat ons u bellen